Gästbok

Tack för att du besöker min hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning.

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Felicia Torffvit & KBHV-09 Snötassens Ayla, den 6. okt, 2009
Hej!

Jisses, var ska man börja?! Har varit på en del utställningar nu.
Först var vi i Ronneby. Där blev det tyvärr bara en slät 1a och 2a i klassen av 3.

Sedan var det den svenska rasspecialen där Roxy blev 2a plac i öppenklassen efter tiken som sedan fick certet. 11 deltagande tikar i öppenklassen.

Vi var på Snapphaneutställningen, en mysig inof. Där Roxy blev BIR med HP.

Efter det: Öland, där hon blev 2a bästa tik (fan!) med CK. Inget cert alltså.

Sen var det dags för Sofieros nat utst. Där blev hon blev bästa tik med CERT och sedan BIM. YES, första svenska certet! Ca 13 vuxna deltagande kooikrar.

Sen åkte vi faktiskt ner till Bröndby i Danmark. Helt otroligt. Av hanarna var det bara CHhanen som fick Excellent och gick vidare till bästa hane, blev alltså då bästa hane. Sedan var det dags för tikarna och CHtiken fick Ex. Ingen annan tik fick det (tills det var dags för öppenklassen!). Jag som först trodde det var ett blått band, dvs en 2a, såg sedan att det var ett lila = excellent! Jippi! Sen blev det ingen annan tik som gick vidare till bästa tik förutom CHtiken och Roxy. I bästa tik placerar han Roxy före CHtiken! Så Roxy blev bästa tik och fick CERT och CACIB + titeln KBHV-09!!!!!! I BOB/BOS (BIR/BIM) fick vi springa, när vi kom fram till domaren igen sträcker han fram både BIR och BIM rosetterna till mig och frågar vilken jag vill ha! Jag får inte fram ett ord och pekar på BOB/Best Of Breed, vilket vi också får! Så Roxy blev BIR med CERT, CACIB och titel! Det var 16 kooikrar anmälda. Ett cert till och hon blir champion. :)

Vi var också för 2 veckror sedan på Gröngölingen (inof) där hon blev BIR m HP av 5 (2 valpar + 3 vuxna) deltagade kooikrar.

Det är en snygging du fött upp! Kunde haft lite mer päls, men hon är mkt välbyggd. Denna snygging ska nu paras i våren 2009 med en annan snygging :) En utlänsk hane med MKT päls. Han är 41,5 cm, har HD A, patella fri, katarakt fri och vWD fri. Han har flera CERT och CACAIB och bor med en barnfamilj, älskar att kasta boll och bada.
Roxy är 38 cm hög, HD A, patella fri, katarakt fri och vWD fri. Blir spännande. Får hoppas på fina och friska valpar.

Vi planerar fler utställningar. Hon är anmäld till Växjö. Tror även mamma anmält till Herning i danmark (ska man hoppas på championat tro?) och till utställning i Norge.

Efter 2½ månaders uppehåll i viltspår, då hon tramsade sig och "letade troll" i skogen i stället och inte hade koncentrationen på rätt ställe, har vi börjat igen och hon är nu jätteduktig. Agilityn har också dragit igång igen och även där är hon super. Hon har också bättre kontakt på lydnaden än innan.

Hoppas ni har det bra!

Kram Isa och Roxy m fam.
E-post:
Skrivet av Anna-Karin, den 19. jun, 2009
Trevlig Midsommar helg önskar vi från Jälka m Ida. Vi syns till Midnattssolsutställningen=)
Skrivet av Felicia Torffvit, den 27. maj, 2009
Ännu en utställning avklarad!
En inofutställning i Skurup, men där var ändå över 300 hundar anmälda! Roxy (Ayla) kammade hem BIRet och fick kommentaren "Det är verkligen en snygg tik du har". Så va rak i ryggen nu Christina! I finalen fick en annan tjej visa henne eftersom jag jobbade (kunde inte och får inte göra det heller). Marie som handlern heter visade henne och hon blev BIG-1 och slog bla labbe, golden, eng och am cocker! Där var 8 st i gruppen.
Carin Weibull dömde båda gångerna. Hade hon dömt BIS finalen också hade Roxy blivit BIS-1a, hörde henne prata med en av ringsekreterarna.... Lite synd. Så i BISet blev det alltså ingenting... Men att vinna gruppen över många fina hundar är ingen skam.
På bild: Roxy står i finalringen.

Kritik: 2 årig tik. Bra proportioner på huvudet. Korrekt bett. Muskulös hals. Välutvecklad bröstkorg. Fin rygg. Raka framben. Välvinklad bak. Fina tassar. Korrekt buren svans. Fina rörelser. Vänligt uttryck. Väl presenterad"

Vet inte säkert vilken som blir nästa utställning. Ska försöka plocka lite cert nu om det går....

Hälsningar från Skåne.
Skrivet av Felicia Torffvit, den 22. maj, 2009
Oj, tänkte inte på att man kunde misstolka det så. Menade att det var Roxy som var det och att det gick så bra för henne trots att hon var tjock och urfälld.
Haha.

Ha en fin helg!
Skrivet av Lotta, den 21. maj, 2009
Ett litet förtydligande...
Det var inte Tetra som var tjock och urfälld.

Lotta och Tetra
E-post:
Skrivet av Felicia Torffvit, den 18. maj, 2009
Ännu en utställning avklarad ;) Med mkt bra resultat. Först blev hon 1a i sin klass av 7 st fina öppenklasstikar (bla den som blev 2a bästa tik på Skoois clubshow 2008) med 1a och CK. Sedan i bästa tik blev hon 2a! Tiken som blev bästa tik är mkt fin och heter Tetra (hon blev också svensk vinnare 2009). Trots att hon var tjock och var urfälld... Totalt var det 10 vuxna tikar + 5 vuxna hanar och 4 st valpar.

Roxy's kritik:
Mkt bra huvud och uttryck, bra hals. Utmärkt kropp och benstomme. Bra vinklad fram och bak. Väl tecknad. Rör sig väl.
Domare var Torbjörn Skaar.

Roxy ställer alltid upp sig så fint :) Hon kan även backa på kommando, en riktig utställningshund.

Kram Felicia med Roxy + fam.
Skrivet av Felicia och Roxy, den 12. apr, 2009
Önskar er en sen Glad Påsk!
Hoppas ni har det bra där uppe!

//Felicia med Roxy + fam
Skrivet av Holger, den 4. apr, 2009
Hej,

Jag har tittat på vackra bilder. En mycket trevlig och informativ hemsida. Lycka till och ha kul för fler projekt. Jag önskar en glad påsk. Många hälsningar från "soliga Södra Sverige ''.

Holger från Wismar
Skrivet av Aila Murto, den 28. mar, 2009
Hi!

I was enjoyed finding kooiker kennel with another breeds, as well! At the moment we have 2 kooikers and 1 springer (stabij is coming...)!
Have a nice Easter time,
Aila Murto & Dogs
Skrivet av Felicia Torffvit, den 10. mar, 2009
Roxy har nu varit på en till utställning (en liten inof) och blev BIR. Nu laddar vi om inför stora malmö.

Ha det så bra
Felicia och Roxy
Skrivet av Ann, den 10. feb, 2009
Hej! Så här såg Miko - eller Athos - ut för ett par dagar sedan. Svansen lite bakåtböjd på kortet men myyycket hår på den! Vacker kille!
Skrivet av Felicia (igen), den 7. feb, 2009
Lägger förresten också in en länk hit (säg till om det inte är ok)
Skrivet av Felicia, den 7. feb, 2009
Hej! Trodde aldrig hemsidan skulle komma upp =))
Såg en massa gulliga bilder på Roxy när hon var en "poppe", en med hennes mamma. Undrar om jag kan få låna till Roxy's hemsida?

Roxy har varit på en den utställningar. Den senaste var i Herning, DK, på nordv-08 och där blev hon 2a bästa tik med excellent, cert och r-cacib. Ett tag hade hon väldigt lite päls men nu är den på bättringsvägen igen verkar det som =) Så det är en fin tik =) Hon är 37-38 cm i mankhöjd.

Nu har jag fått ny kamera, en nikon system, så nu blir det riktigt snygga bilder på henne =)

Önskar er en trevlig fortsättning med 2009
//Felicia Torffvit och Roxy (Ayla) med familj.
Skrivet av Nina, den 16. jan, 2009
Tjoho.... Dax att uppdatera sidan lite då.
Vill se lite nya bilder på Mira, Kirja och Boss.
Det skulle inte heller vart helt fel med Nya bilder på Akira och Ace oxå.

/Kramar Akii & Iza
E-post:
Skrivet av Anna-Karin & Ida, den 5. dec, 2008
Hallåj från nattvaket! Trodde ni hade gått i ide för gott. Överraskande att hemsidan e igång. Vi har de bra med Ida, hon är världens goaste. Jag har blivi utställnings freak numer, roligt plus att man träffar så många trevliga människor. Ha de gott.

Senaste kommentarer

12.03 | 06:38

Very nice

...
15.01 | 14:14

Hei, vi er en storfamilie som bor i 2 hus i landlige omgivelser
utenfor Tromsø, vi søker 2 kooiker-tisper fra samme kull. Har hatt hund i alle år

...
10.06 | 02:25

Hej i dagär ja extra matte åt två kokkisar, gillar rasen och upptäckt att jag inte är allergisk just mot denna rasen. Är van hundmänniska!! Bor på landet.

...
12.10 | 01:16

Hei. Har dere kull planlagt og er det ledige valper?:) Er erfaren kooiker eier og er veldig interessert i en prat!:)

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS